Son 2 yılda hayatımda hiç geçirmediğim kadar çok evde vakit geçirmek zorunda kaldım.

Yaşadığım bölgedeki Arizona kertenkeleleri ve kaldırımlarda Süper Mario gibi engelleri aşmaktan yorulduğum için bir koşu bandı aldım: Katlanabilen koşu ve yürüyüş bandı WalkingdPad r1 PRO!

Videoyu Başlat veya Hemen Aşağıdan İçeriği Oku:

WalkingPad R1 Pro Xiaomi Ürünü mü?

İncelemeye girişmeden önce açığa kavuşturmamız gereken önemli bir detay var. Bu ürünü insanlar Xiaomi ürünü sanıyorlar ama aslında bu bant gerçek anlamda bir Xiaomi ekosistem ürünü değil.

Şöyle açıklayayım: Ürünü Türkiye ve global çaptaki tüm ithalatçılar Xiaomi olarak satıyor. Türkiye’deki satıcıların sitesini kontrol ettiğimizdeyse:

“2016 yılında Kingsmith Xiaomi Ekolojik Zincir Sistemine katıldı ve Xiaomi Ekolojik Zincir İşletmesinin bir üyesi oldu.”

ibaresiyle karşılaşıyoruz.

Bu ibare hatalı değil ve birçok farklı kaynaktan doğrulanabiliyor.

Ancak Mi’nin kendi sitesinde ürünü bulamıyoruz. Dahası, diğer tüm Mi ürünlerini kullandığımız uygulamamızla da bu ürünü kullanamıyoruz.

Globalde biraz araştırma yaptığımızdaysa karmaşayı gideren güzel bir açıklamayla karşılaşıyoruz.

Bu kaynaktaki bilgiye göre A1 ve A1 Pro modelleri Xiaomi’nin kendi ekosistemindeki ürünler olarak üretilmiş. Ancak sonradan üretilen C1 ve R1 gibi modeller Xiaomi ekosistem ürünü olarak üretilmemişler.

Bu detaya kimse değinmediği için özellikle bahsetmek istedim.

WalkingPad R1 Pro’nun Kargo Süreci ve Kutu İçeriği

Ürünü internetten aldım ve tıpkı beyaz eşyalarda olduğu gibi kargo yerine lojistik firmasıyla teslim edildi.

Kutu gerçekten ağırdı ve şekli nedeniyle taşıması epey zor. Nakliyeci arkadaşın tek başına gücü yetmeyince 3. kata kadar ikimiz sırtlanmak zorunda kaldık.

Kutudan:

  • Türkçe kullanım kılavuzu
  • Garanti kılavuzu
  • Kumanda
  • Bakım yağı
  • Bant ayar anahtarı

Ve bir de güç kablosu çıkıyor.

Ürünü kutudan çıktığı gibi kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanım kılavuzunu okuyup kalibrasyon ayarı gibi detayları öğrenmeniz gerekiyor.

Bu arada; kalibrasyon olayına alışsanız iyi edersiniz. Kaldır allah kalibrasyon, indir allah kalibrasyon derken bazen keşke katlanan bir ürün almasaymışım diyeceksiniz.

Her katlamada bozulmuyor ama çoğu zaman bozuluyor, yani bant kayıyor.

Haliyle kullanmadan önce musluk tamircisi gibi çatalınızı açıp uğraşmanız gerekiyor.

Walkingpad R1 Pro’nun Boyutları ve Ağırlığı

Bandın katlanmış haldeyken yerden yüksekliği 155mm. 980mm uzunluğu ve 720mm genişliği var.

Kullanmaya hazır hale getirdiğimizdeyse uzunluğu 1500mm’ye çıkarken yerden yüksekliği de 135mm’ye düşüyor.

WalkingPad r1 Pro’nun boyutları bence evinde yer sorunu yaşayan herkes için epey ideal.

Ayrıca, kenar minderi gibi gözünüzün görmek istemeyeceği bir yere kolayca sığdırabiliyorsunuz. Buradaki tek sorun ürünün 33 kilo olması.

Evet, evde ekstradan alana ihtiyaç duyduğunuzda hemen katlayıp bi’ kenara kaldırabilirsiniz. Yalnız, her kullanımda bunu katlayıp kurmak başlı başına bir olay.

Beyler belki başarabilir ama kadınlar için bu aleti tutup yerden koparmak bence hiç kolay değil.

WalkingPad R1 Pro Tasarım Detayları

Bandın üzerinde çok katmanlı bir yüzey kullanılıyor, bu da olası diz sakatlıklarını önlemek için büyük bir atı.

Ayrıca badından güvenlik kolları portatif bir ürüne göre oldukça sağlam.

Bandı genellikle kumandası veya Bluetooth üzerinden uygulamayla kullanıyorsunuz ancak ön yüzeyde ayrıca açma kapama ve mod değişimi yapabileceğiniz dokunmatik bir panel var.

Panelin üst yanında oldukça çık ve LED ışıklarla süslenmiş bilgi paneli yer alıyor. Varsayılan olarak buradan hızınızı, mesafeyi ve egzersiz süresini görebiliyorsunuz.

Ayrıca uygulamadan bu paneli özelleştirerek kalori ve adım sayısını da eklemek mümkün.

Maalesef özelleştirme seçeneği biraz kısıtlı. Örneğin, sadece mesafe görünsün gibi kişiselleştirmeler yapamıyorsunuz. En az 3 tane seçim yapmak zorundasınız.

Süre veya mesafe bazlı intervallerle antrenman yapıyorsanız, bence bu bir dezavantaj ama çok da büyük bir mesele olduğunu düşünmüyorum.

Tasarımda kuşkusuz beni mest eden en önemli şey; destek kolundaki telefon / tablet tutucu detayı.

Hafif antrenmanlarınızı Netflix, Podcast veya sesli kitaplarla harika verimli rutinlere dönüştürmeye bu ürünle sadece bir adım uzaktasınız.

WalkingPad R1 Pro Uygulamayla Kullanılabiliyor mu?

Walkingpad r1 Pro’yu Xiaomi’nin kendi uygulamasıyla kullanamıyorsunuz. Onun yerine KSFit uygulamasını kullanmanız gerekiyor.

Bu uygulamanın arayüzü hiç fena değil ama bazı tutarlılık sorunları var. Örneğin adımlarınızı doğru şekilde Apple Sağlık ile ilişkilendiremiyor, ya da bazen adımlarınızı fazla veya eksik çıkarıyor.

Bu arada uygulama üzerinden, normalde kumandadan erişemeyeceğiniz şeyleri özelleştirebiliyorsunuz. LCD paneldeki bilgiler, bandın ilk başlangıç hızı, maksimum hız sınırı gibi detaylı kişiselleştirme seçenekleri var.

Kullandığım süre boyunca çeşitli aralıklarla uygulamaya güncelleme geldi ve deneyimi belli bir noktada iyileştirildi. Yine de uygulama Mi’nin kendi uygulaması gibi Premium bir deneyim vaat etmiyor.

Bir de, App’in dışında bel bağlarsanız sizi yarı yolda bırakan uzaktan kumandanız var. Normalde başarılı bir kumanda ve bilek desteğinin olması güzel düşünülmüş.

Kumandayla ilgili sorun; çok çabuk bozulmuş olması… Daha büyük sorunsa yetkili servisin bu konuda… biraz yetkisiz davranması.

İnternet sitelerinden erişip bilgi almaya çalıştım ve çeşitli kanallardan ulaştım ancak dönüş alamadım. Bu arada, ortada garantisi olan bir ürün söz konusu.

Şu an uygulamayla kullanabiliyorum fakat olası bir kelekte yeni kumanda almak gerekir ki, o da yaklaşık 350 TL civarına satılıyor.

WalkingPad R1 Pro Yürüyüş ve Koşu Modları

Koşu bandının iki modu var. Manuel modunda istediğiniz yürüme veya koşu temposunu kendiniz ayarlıyorsunuz.

Otomatik moda geçtiğinizdeyse bant adaptif bir hal alıyor. Bandın ileri yüzeyinde yürüdüğünüzde hız artıyor, ortada durursanız sabit tempoda ilerliyor ve geride kalırsanız yavaşlıyor.

Bandın otomatik modunu kullanırken destek demirinin yukarıda olmaması gerekiyor. Eğer bu demiri yukarda tutarsanız kumanda, LED panel veya uygulama üzerinden otomatik moda geçiş yapamıyorsunuz.

Biraz da performansından bahsetmek gerekirse, bu bant ile maksimum saatte 10 km hıza kadar çıkabiliyorsunuz. Açıkçası portatif bir ürün için bu temponun yeterli olduğunu düşünüyorum.

Yürüyüş yapmak istediğinizdeyse keyfinize göre bir tempo tutturarak ilerleyebilirsiniz. Bandın altındaki tekerlekleri göster ve açıp kapatarak büyüdüklerini kameraya yansıt

Bandın dengesi başarılı ve altındaki ayarlanabilir destekler sayesinde kullandığınız zemin düz olmasa bile durumu kurtarabiliyorsunuz.

Bandın kendi sesi yüksek değil çoğu zaman birimiz kullanırken diğerinin sesini bile duymuyoruz. Fakat komşularım için aynı şeyi söyleyemiyorum.

Yerleştirdiğiniz zemin muhafazalı değilse koşunuza komşularınız da eşlik edebilirler.

Sadece yürüyüşler yaptığınızda çok uçarı saatleri tercih etmediğiniz sürece muhtemelen kimse fark etmeyecektir. Yani, tahminimce böye bir ürünü evde kullandığınız için sizi apartmandan atmak istemeyeceklerdir.

İmkanınız varsa daha düzgün bir zemine, darbe emici bir malzemenin üzerine konumlandırarak şikayet şansını en aza indirgeyebilirsiniz.

Katlanabilir modellerin tümünde olduğu gibi bu modelde rampa özelliği yok. Antrenmanlarına ekstra zorluk katmayı seven biriyseniz r1 pro maalesef sizi bu zevkten mahrum bırakıyor.

Tabii, çoğunlukla bu ürün durumu kurtarmak için tercih edilen bir ürün olduğundan incline vb. challanger özellikleri arayacağınızı düşünmüyorum.

WalkingPad A1 mi Yoksa R1 Pro mu?

R1 Pro ile yolu kesişen herkesin aklındaki A1 mi yoksa r1 Pro mu sorusuna da yanıt vermek istiyorum.

İhtiyacınız bir yürüyüş bandıysa ve saatte 6 km’ye kadar çıkan hafif tempolu koşular işinizi görüyorsa A1’i tercih edebilirsiniz.

Yüksek süratlere ihtiyaç duyan bir antrenman programız varsa da R1 Pro’yu tercih etmelisiniz.

Hatta saatte 10 km bile belli bir seviyeye ulaştığınızda yetersiz kalabiliyor. Daha uzun vadede kullanacağınız bir ürün arayışındaysanız yenilenmiş R2 PRO’yu da bir incelemenizde fayda var.

WalkingPad R1 PRO Yorum

WalkingPad R1 Pro’yu 3 aydan uzun bir süredir spor arkadaşım olarak kullanıyorum. Üstünde 75 kilometreden fazla vakit geçirdim.

WalkingPad R1 Pro’nun piyasadaki birçok neidüğü belirsiz ürüne kıyasla sizi güvende hissettirecek birçok özelliği de var.

Mesela, güvenlik bandı sayesinde güvenle koşuyor ve acil durumlarda bu bandı çekerek makineyi aşamalı stop’a zorlayabiliyorsunuz.

Uygulama üzerinden çocuk kilidi ve hız sınırlama gibi daha nice önemli güvenlik özellikleri var. Ayrıca, modern koşu bantlarında olduğu gibi, üzerinde yük olmadığında kendiliğinden durma gibi ince düşünülmüş özellikler de bu üründe mevcut.

Eksisiyle artısıyla; bence, Walkingpad R1 Pro birçok kişinin beklentisini karşılamayı başaran bir ürün.

Yazar

Buraya yeniysen, ben Burak 👋 Gündüzleri metin yazarı ve içerik pazarlaması uzmanı, akşamları da yarı zamanlı YouTuber'ım 🦸‍♂️ Bu blogda, keşke yıllar önce bilseydim, deneseydim dediğim alerjik reaksiyon yaratmayan içerikler paylaşıyorum.

Bunun Hakkında Ne Düşünüyorsun?

Yeni yorumları ve yorumuma verilen cevapları e-postayla bana bildir.