Nasıl Yapılır

iTunes’un iPhone Bağlanınca Otomatik Açılmasını İptal Etmek

Daha önceden mutlaka fark etmişsinizdir. Windows veya Mac fark etmez, bilgisayarınıza iPhone’unuzu bağladığınızda otomatik olarak iTunes da açılıyor. Eğer bilgisayarınıza her iPhone’unuzu taktığınızda verilerinizi yedekliyorsanız, bu özelliğin evlere şenlik olduğunu kabul edebiliriz. Peki ama ya benim gibi sadece telefonunuzu şarj etmek için bilgisayarınıza bağlıyorsanız? İşte o zaman her gün yüzlerce defa ısrarla “Abiiii bak ben de buradayım haberin olsun.” diyen iTunes’u kendi ellerinizle kapatmanız gerekiyor.

Ben, masanın üstünde telefonun güneşlenir gibi yan yatmasından hoşlanmadığım için masaüstü şarj standı (dock) kullanıyorum. Haliyle iPhone’umu gün içerisinde defalarca kez şarja takıp çıkarıyorum. Her seferinde iTunes’u elle kapatmak kabak tadı verdiği için, iTunes’un iPhone bağlanınınca otomatik açılmasını iptal etmenin daha akıllıca olacağına karar verdim. Siz de aynı kararı verenlerdenseniz ama nasıl yapacağınızı bilemiyorsanız, aşağıdaki basit adımları uygulayarak iTunes’un iPhone bağlandığında otomatik açılmasını iptal edebilirsiniz.

iPhone Bağlandığında iTunes’un Otomatik Açılmasını İptal Etmek

iPhone’unuz bilgisayara bağlandığında iTunes’un otomatik açılmasını iptal etmek için cihazımızın her bilgisayarımıza bağlandığında otomatik olarak yedeklenmesini (eşzamanlanması) kapatmamız gerekiyor. Windows veya Mac fark etmeksizin hemen aşağıdaki adımları takip ederek otomatik eşzamanlamayı kapatabiliriz;

  • iPhone veya iPad cihazınızı USB yardımıyla bilgisayarınıza bağlayın.
  • Normalde olduğu gibi iTunes’un tekrardan otomatik olarak açılmasını bekleyin.
  • iTunes açıldıktan sonra, iTunes’daki iPhone simgesine tıklayın.

  • Daha sonra “Özet” bölümüne tıklayın.

  • Bu bölüme geçtiğinizde cihazınız ve iTunes arasındaki otomatikleştirme seçeneklerini göreceksiniz. Pencereyi aşağıya doğru kaydırın.

  • iPhone bağlandığında iTunes’un otomatik açılmasını iptal etmek için “Bu iPhone bağlandığında otomatik olarak eşzamanla” seçeneğinin yanında yer alan tik işaretini kaldırın ve “Bitti” butonu ile yaptığınız değişikliği kaydedin.

Yukardaki adımları takip ettiğinizde iPhone ve diğer iCihazlarınız artık bilgisayarımıza bağladığımızda otomatik olarak yedekleme gerçekleştirmeyecektir. Dolayısıyla iTunes bu seçenek ayarlarını kaydettiğimizde otomatik olarak bir daha açılmayacaktır. Tabii otomatik eşzamanlama ortadan kalktığı için cihazınızın yedeğini elle almanız gerekeceğini de hatırlatmamda fayda var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yeni yorumları ve yorumuma verilen cevapları e-postayla bana bildir.

Neredeyse 2 dakikadır buradasın 👏

Okudukların ilgini çekti mi?

E-posta bültenime katıl, ilgini çekecek daha çok içeriği seninle paylaşayım!