Yeni bir araba aldınız. HGS etiketinizi PTT kuyruğu maratonundan kaptınız ve şimdi sıra HGS etiketinizi yapıştırmaya geldi!

Tabii, yenisi yapıştırılmadan önce eski HGS’nin sökülmesi gerekiyor.

Yukarıdaki sahne yıllardır çizgisini bozmadan tüm taze otomobil kullanıcıları tarafından yaşanmaya devam ediyor.

Elinizin ayarı yoksa, nasıl sökeceğinizi bilmiyorsanız veya “Jiletle ya kendimi doğrarım, ya da arabanın camını çizerim aga!”cılardansanız, adım adım eski HGS etiketini HGS cennetine göndermek için kollarınızı sıvayın!

Eski HGS Etiketi Nasıl Sökülür?

Laf aramızda, geçtiğimiz ay plansız programsız bir heyecanın peşine düşüp arabamı değiştirdim. İlk hafta HGS etiketimi aldım ve aracımın camında iki adet eski HGS etiketi olduğunu fark ettim.

Hazır elim değişmek de; HGS etiketi nasıl sökülür sorusunun birçok beyni kurcaladığını bildiğimden mini bir rehber hazırlamak istedim.

HGS etiketini sökmek için Lazım olan malzemeler:

  • Mikro fiber kurulama bezi: Kendisi en idealidir. Ama bulamam diyorsanız camı çizmeyecek, silmeye ve silinmeye hevesli bir havlu da iş görecektir.
  • Aseton: Beşik kertmenizden temin edebilirsiniz. Kimseyle kertilmemişseniz meslektaşlarınız veya başka bir hatun kişisinden edinebilirsiniz. Satın almanızı pek önermiyorum çünkü birkaç damla kullanmamız yetiyor.
  • Sabır ve azim: Olsa da olur, olmasa da… Zaten işi birkaç dakikada tatlıya bağlarız.

Aşağıdaki fotoğraftan görebileceğiniz üzere aracımda bir tane hali hazırda mesaisine devam eden eski HGS etiketi vardı. Etiketin biraz soluna baktığınızdaysa, daha önceden yapıştırılmış ve başarısız bir HGS sökme cinayetinin suç kalıntılarını görebilirsiniz.

Şimdi, önce bezimizi biraz asetonla ıslatıyoruz ve ardından etiketin olduğu bölümü hafifçe ovalamaya başlıyoruz. Asetonu doğrudan etikete sıkmayın. Beze sıkıp ovalayın.

İlk birkaç dakikalık ovalamanın sonunda HGS etiketinin yumuşamaya ve bezde kalıntılarının birikmeye başladığını göreceksinizdir. Devam edin! Doğru yoldasınız…

Bu aşamada eğer etiket haddi olmadan inatçı leke gibi davranırsa etiket kalıntılarını kazımak için tırnağınızdan yardım alabilirsiniz. Her iki türlü de birkaç dakika sonunda tıpkı aşağıdaki gibi pırıl pırıl bir cinayet mahaline sahip olacaksınız.

Hepsi bu kadar değil. Benim aracımda bir başka HGS etiketi katliamı da yapıldığı için gördüğünüz gibi bir tane başarısız HGS çıkarma girişiminde bulunulmuş.

Yine aynı şekilde beze damlattığım birkaç damla asetonu uygulayarak sadece 3 dakikada eski kalıntıya ait izi camdan tamamen sıyırabiliyoruz.

İşte, hepsi bu kadar! Jilet ile HGS çıkartacağız diye elimizi kolumuzu ince çekilmiş yağsız kıymaya çevirmeden, buz kazıyıcıyla camımızın istikbaline gölge düşürmeden eski HGS etiketini kolayca çıkardık.

Bu arada: Söktüğümüz etiketlerin HGS cennetine gittiğini, yani bir daha kullanılamayacağını belirtmiştim, tekrar hatırlatmış olayım; HGS etiketleri bir kez yapıştırılıp çıkarınca tekrar çalışmıyor ve kullanılamıyor.

Kolay gelsin!

Yazar

Buraya yeniysen, ben Burak 👋 Gündüzleri metin yazarı ve içerik pazarlaması uzmanı, akşamları da yarı zamanlı YouTuber'ım 🦸‍♂️ Bu blogda, keşke yıllar önce bilseydim, deneseydim dediğim alerjik reaksiyon yaratmayan içerikler paylaşıyorum.

4 Yorumlar

  1. Burak selam, Aslında bununla uğraşmak istemediğim için direk dikiz aynasına yapıştırdım HGS etiketini. Aseton makul bir çözüm ancak sulandırılmış saf aseton olması önemli yoksa camı temizyeleyeyim derken çok kötü iz bırakabiliyor parlaklığını alıyor camın. Öneri için teşekkürler.

    • Burak Göç Yanıtla

      Asetondan asetona fark olabilir. Riske atmayıp, biraz da o yüzden aseton markasını göstermeye çalıştım. Umarım patlayan kimse olmaz :D

  2. Yerli Otomobil Yanıtla

    Güzel taktik deneyeceğim bende de Renault Clio var onda da bu izden var yarın sabah deneyeceğim.

Bunun Hakkında Ne Düşünüyorsun?

Yeni yorumları ve yorumuma verilen cevapları e-postayla bana bildir.